רופא גריאטר

מה זה רופא גריאטר ולמה זה חשוב?

רופא גריאטר הוא רופא שיש לו התמחות ייחודית בגריאטריה, הרפואה העוסקת בתהליך ההזדקנות. הזקנה מתבטאת באופן שונה אצל כל אחד ואחת, אך לרוב היא מביאה עמה שלל התמודדויות חדשות וצורך בהתייחסות רפואית ייחודית.

הזקנה לא פוסחת על אף אדם, והיא תהליך של ירידה איטית והדרגתית בתפקוד מערכות שונות בגוף.   בעזרת הקשבה לגוף, שמירה על הבריאות הנפשית והפיזית, פעילות מקדמת בריאות  וסביבת חיים חיובית ניתן לשמר יכולות ואף לשפר התמודדות בגיל הזקנה.

רוב האנשים בגילאי 65-85 הם צלולים ועצמאיים , אך לאחר גיל 80 יש כבר צורך משמעותי בטיפול בבעיות רבות האופייניות לגיל הזקנה. שילוב של  מחלות כרוניות שונות, ירידה בכושר הראייה והשמיעה, נפילות והפרעות הליכה  ופגיעה ביכולת ההתניידות, משפיעים משמעותית על איכות החיים של אנשים מבוגרים. לא פחות מכך משפיעה צריכת התרופות הממושכת על אספקטים שונים של החיים.

רופא גריאטר - אנשים שונים דורשים טיפול שונה

רופא גריאטר – אנשים שונים דורשים טיפול שונה

רופא גריאטר – שיפור איכות החיים של המטופלים

חשיבותו של רופא גריאטר מלווה במהלך תהליך ההזדקנות הינה רבה. רופא כזה מכיר ומתמחה בכל המחלות והתסמונות האופייניות לגיל הזקנה. רופא גריאטר יודע לזהות את תסמיני המחלות והבעיות הגופניות או הקוגניטיביות מבעוד מועד, מכוון לרפואה מונעת בשלבים התחלתיים ונותן מענה הולם  למטופל על מנת לשפר את איכות חייו בתקופת חיים זו ולעזור לו , מבחינה בריאותית ונפשית להתמודד עם התופעות החדשות שמביא עמו גיל הזקנה.

בעולם המודרני בו אנו חיים חשיבותו של הרופא הגריאטר כפולה ומכופלת

רופא גריאטר מומחה ומקצועי מלווה את המטופל ורואה אותו באופן שלם על כל קשת יכולותיו, מצבו הבריאותי , הבעיות   השונות והקשרים ביניהן. יכולת זו חשובה כל כך ומשמעותית שכן בגלל ריבוי הבעיות בגיל זה יש צורך בהתייחסות כוללת למטופל, התחשבות במוכנותו לטיפולים תרופתיים ומניעה של נתינת תרופות הסותרות זו את זו או  בהכוונה של טיפולים,ממקצועות הבריאות השונים ומניעה של  טיפול לא נכון שיכול להביא להידרדרות במצב המטופל מבחינה פיזית ונפשית.

מומחיותו של רופא גריאטר היא לאבחן תסמיני מחלות שונים,ירידה בתפקוד וכן טיפול במחלות כרוניות מרובות הדורשות טיפול בתרופות מרובות בו זמנית.

 

רופא גריאטר מטפל בגיל הזהב

רופא גריאטר מטפל בגיל הזהב

בעולם המודרני בו אנו חיים חשיבותו של הרופא הגריאטר כפולה ומכופלת. בשל התפתחות הרפואה המודרנית ובשל אורח חיים בטוח יחסית ואיכות חיים גבוהה יותר, גדל בהרבה מספר הזקנים באוכלוסייה, (ישנן אף מדינות כגון יפן, בהן אחוז האוכלוסייה המבוגרת הוא גבוה יותר משאר חלקי האוכלוסייה). דבר נוסף המשפיע על חייהם של המבוגרים בימינו ולכן מחדד את הצורך ברפואה מיוחדת לזקנים הוא העובדה כי בעולם המודרני, בניגוד לצורות חיים שבטיות יותר, הזקן פעמים רבות נפלט אט אט מן החברה, וכבר לא מוקף בבני משפחתו כבעבר.

זקנים רבים מבלים את תקופות חייהם האחרונות לבדם בבית או בבתי אבות, דבר היוצר יותר בעיות הן במישור הנפשי והן במישור הבריאותי.  אדם החי לבד צריך להמשיך לתפקד ללא טיפול ותמיכה יומיומית וכל בעיה בריאותית הפוגעת בתפקודו מורידה עוד מיכולתו לנהל שגרת חיים תקינה.

מבחינת הגוף, שלא יכול לזהות את השיניים התותבות, אין לנו שיניים והתוצאה היא פירוק עצמות הלסת

בתקופה זו, בשל ירידה בתפקוד, ובעיות הגוררות בעיות אחרות, יכול מצבו הנפשי של המטופל להשפיע מאוד על מצבו הבריאותי.

אדם שהיה רגיל להיות פעיל ועצמאי יכול להיכנס לייאוש ואף לדיכאון עם ירידה בעצמאותו וביכולת התפקוד שלו. דיכאון וייאוש יכולים להביא למצב של הזנחה בטיפול הגוף וירידה בפעילות הגופנית ולכן לגרור הידרדרות נופת. כאן מקומו של הרופא הגריאטר הוא חשוב ביותר.

על הרופא לראות את המטופל באופן המשלב את הגוף והנפש, לדאוג למצבו הבריאותי ולהמשך תפקודו התקין וכן לדאוג ללוות אותו במסע ההזדקנות מתוך כבוד,   לתמיכה וראיה כוללת של מצבו הגופני והנפשי.